Those days.Har varit riktigt PMS:ig både söndag, igår och idag. Tur att man vet vad det beror på, annars skulle man ju bli rädd för sig själv! Har i vilket fall varit både omotiverad, trött och nedstämd. Bläääh! Känns lyckligtvis lite bättre idag när lingonveckan har anlänt, så hoppas att det vänder nu!

Idag hade jag min första timme i praktikklassen, och det gick finfint. Vet inte varför jag hade målat upp en bild om hur jobbigt och tråkigt det skulle bli med två praktikveckor, för det går ju på räls. Ungarna är supersöta, och imorgon har redan halva denna veckan gått!

I övrigt räknar jag ned till både London och julen. 3,5 veckor till London och 8 veckor till julen. Jag glädjer mig!


State of mind.


Tiden flyger! Andi åkte förra söndagen och sedan kom Olivia i onsdags. Så mysigt med sällskap! Vi hade en så himla härlig långhelg med många långa skogsturer med Freja, några shoppingrundor, fikor och supermysiga kvällar med lite rödvin och Sex and the City. Det var riktigt tomt när hon åkte igår kväll! Tur att vi snart ska åka en långhelg till London...

Så igår kväll laddade Freja och jag upp inför veckan med lite soffamys, för idag var min första dag på praktiken. Denna gång är det sista gången (fatta att jag snart är färdig med 4 års lärarstudier!) och bara 2 veckor totalt, så det känns faktiskt tyvärr mest som ett nödvändligt ork. Man hinner ju knappt lära känna barnen, innan vi är färdiga... Men men! Var ju oansett skönt att komma igång idag, och klassen verkade supersöt. Min praktikgrupp är också jättegullig, så det blir nog himla bra! Bara jag som är lite omotiverad (& pms:ig) för tiden...

Efter de här två veckorna har jag bara en obligatorisk utflykt och en inlämningsuppgift kvar i skolan, sedan blir det jullov. Sjukt skönt! Känner mig lite allmänt omotiverad till hela skolgrejen just nu, som ni kanske märker. Men jag har ju bara en termin kvar, så det är bara att bita ihop. Sedan blir jag ju vuxen ;-)

Ikväll kommer Andi äntligen hem, så då tänkte jag laga lasagne, och så blir det Homeland. Åh, det blir mys!


Let's go!

 
 
 
Blev en tidig kickstart på denna veckan! Nu har Andi åkt med sina elever til Berlin/Prag, och blir borta till nästa måndag. Sjukt tomt! Så då var det bara att masa sig ur sängen lite tidigare än vanligt, för att få någorlunda god tid innan jag cyklade ner till bussen. Freja tyckte att 6.00 var alltför tidigt, och låg kvar under sängen till strax innan vi skulle gå. Sötnosen! Dessutom tycker hon att den är urtråkigt att sitta i cykelkorgen, så hon blev riktigt sur. Idag är hon på Hundpatrullen, och det tyckte hon däremot var en toppenide. Hon riktigt dansade av lycka när de öppnade bildörren! 
 
Jag hade nämligen obligatorisk undervisning idag, så var tvungen att ta en tur på skolen. Eller, det visade sig att undervisningen inte var obligatorisk idag i alla fall, men det hade de glömt att upplysa om. Så istället för muntliga presentationer, så hade vi 2,5 timme med sömnig föreläsning. Jag kan inte beskriva med ord hur glad jag är över att ha suttit så mycket hemma den här terminen. Jag får verkligen så mycket mer ut av att sitta hemma och läsa, än att höra på en sömnig snubbe som har högläsning från en powerpoint. 
 
Nu har jag intagit min fasta plats på Kaffebrenneriet, för att få undan några småting. Har börjat planera några undervisningstimmar i nästa vecka (och gruvar mig en smula för att ha simning..), och har färdigställt PP:n till torsdagens muntliga framförande. Nu tror jag att jag ska ta en promenad bland höstlöven, innan det blir dax att hämta Freja. Ikväll vankas tacosallad, stickning och framförallt: Homeland. Mycket mysigt, även om det är megatomt utan min fina. Lyckligtvis kommer Livi'sis på onsdag, så det blir kanon!
 
 
Visa fler inlägg