10.09.2014

 
 
Solen skiner ute, och det ser ut som en riktigt härlig, krispig höstdag. Känns därför inte som någon höjdare att ligga inne och snyta sig! Men jag har faktiskt varit ute - jag pallrade mig upp till bergplatsen med Freja imorse (ett skogsområde som ligger ca 400 m från oss) så hon fick springa fritt, och så övade vi på några smågrejer. Nu är både hon och jag helt slut..
 
Igår var nästsista gången på valpkursen och vi övade på ligg - bli där, gå fint i band, hälsa utan att hoppa och så inkallning. Freja har förälskat sig i en av kurshundarna - en supersöt rödhårig gatukorsning på 4 månader som kommer från Spanien. Hon var därför milt sagt okoncentrerad i början, så jag fick påminna henne lite vänligt om vad vi skulle ha fokus på. Det är verkligen matnyttigt med valpkurs - att få en valp att vara koncentrerad när 7 andra valpar far runt, är milt sagt en konst! Men det går - men man får vara bestämd (och ha en stor godishand). Dock misslyckades vi lite med sista momentet: inkallningen. Freja kom som en pil, men nappade bara åt sig godisen och sprang lika fort ifrån mig igen. Jag har med andra ord varit alltför duktig på att koppla henne när jag har kallat in henne. Inte bra! Men med hjälp av några korvbitar så fick vi till det igår. Ska öva massor på att ropa in henne utan att koppla henne nu...
 
Det är verkligen mycket man kan (och ska!) öva på när man har valp. Just nu håller vi på med ensamhetsträning i små, små bitar. Vi är fortfarandande på stadiet där jag går ut med soporna, hämtar posten, går och hämtar grejer på vinden osv. Eftersom hon bara är 3 månader, så vill jag skynda långsamt och inte få några bakslag. Vi har installerat en d-link-kamera i köket, och så när jag går ut kan jag både se och höra henne i en app på mobilen. Inte för att hon säger så mycket, men ändå ;-). Hon är faktiskt väldigt duktig, så jag hoppas att det fortsätter så.
 
Nu ska jag fortsätta och läsa in min fantastiska pensumbok Den Andre: Etikk og Filosofi i skolen. Ska lämna in en text på 2000 ord om filosofi nästa vecka, så det är väl bara att hiva sig runt!