klagoskrik.

Nu skriver jag (precis som alla andra som använder sig av Skånes pendeltrafik) att Skånetrafiken verkligen är helt värdelöst. Jag var ute i extremt god tid för att kunna ta mig ut till Kastrup och möta upp min fina A, men det hjälper knappast när i princip varenda tåg på Malmö C antingen är inställt eller mellan 35-55 minuter försenat. Orsaken? Tekniskt fel givetvis! Nu får jag tillbringa 50 minuter här på Malmö C, och så får vi hoppas att det dyker upp något tåg överhuvudtaget!

ronnys goda bröd.Nu är brödbaket färdigt, och det luktar som vanligt ljuvligt! Tänkte dela med mig av detta recept, som faktiskt är så enkelt att det inte finns några ursäkter för att inte prova..

Ronnys goda bröd.

5 dl vetemjöl
3 dl grahamsmjöl
4 dl rågsikt
2 ½ dl rågkross
1 ½ dl vetekli
½ dl vetegroddar
1 tsk salt
4 tsk bikarbonat
1 dl russin
1 dl brödsirap
1 l filmjölk
pumpafrön till dekoration

Alla torra ingredienser röres samman i en stor skål, innan filmjölk och sirap tillsätts. Degen hälls därefter över i två smörda formar, och tillagas sedan i ca 2 timmar på 175 grader. Observera att ett täcke av aluminiumfolie ibland kan behövas sista halvtimmen!

back in town.


Vi kom faktiskt hem till Lund igår, efter lite strul med ytterligare tågförseningar. Då begav oss Livi och jag ut till Nova, för att kika lite på rean. Jag fann verkligen ingenting i röran, och köpte således inte heller något. Sedan begav vi oss på en liten löptur, vilket faktiskt gick förvånadsvärt bra i modden.. Jag längtar dock absurt mycket efter isfri mark!

Vi åkte därefter hem hos Pappa, och lagade världens godaste paprika- och chilikyckling. Mums! Sedan fastnade vi med en stor kopp té framför "Prag", vilket var en dansk Oscar-belönad film med Mads Mikkelsen.

Idag blev det lång sovmorgon, vilket alltid är en höjdare! Nu ska jag springa ner på Konsum och köpa grädde till pappas ostkaka, innan jag beger mig upp där för att äta frukost. Idag står även brödbak på göra-listan, så jag återkommer med det!
Visa fler inlägg